Kézi csomozású szőnyeg tisztítás

A gondos kezek által készített szőnyegek meghálálják mind azt az energiát, amit az elkészítésükbe fektettek, ha megfelelően ápoljuk, évtizedekig is tökéletes dísze lehet belterünknek.

A kézi csomózású szőnyeg tisztítása a színek élénkségének megőrzése érdekében rendszeresen ajánlott, de mint kézzel készített tárgy, a kézi csomózású szőnyeg is finom bánásmódot igényel.

Ahogy mondani szokás az ördög a részletekben rejlik, nincs ez másképp a kézi csomózású szőnyeg tisztítása esetében sem. Nem lehet egyszerűen csak neki esni egy takarítógéppel és ráönteni az első vegyszert, amit a boltban meglátunk. A durva gépi és vegyszeres eljárás ugyanis a finom kézi munka tönkretételét és a színek összefolyását eredményezheti.

Hogyan is kezdjünk neki a kézi csomózású szőnyeg tisztításának?

Íme, néhány jó tanács, ha magunk akarjuk elvégezni a kézi csomózású szőnyeg tisztítását:

  • A legmegfelelőbb és persze a legkíméletesebb módszer, ha egy természetes, erős szálú ruhakefével oldjuk meg a kézi csomózású szőnyeg tisztítását. Először a szál ellenében, majd a szál irányában végezzük el a kézi csomózású szőnyeg tisztítását. Ezt a technikát elegendő havonta egyszer alkalmazni.
  • A nagyobb szőnyegeket porolóval is tisztíthatjuk, ilyenkor finom ütögetve szabadíthatjuk meg szőnyegünket a szennyeződésektől, érdemes a szőnyeg bolyhos felét, és nem a hátulsó felét ütögetni. Végül a fenti módszert alkalmazva keféljük át a szőnyeg teljes felületét.
  • És persze a porszívózás sem maradhat ki a sorból, de ügyelni kell arra, hogy a legalacsonyabb fokozaton üzemeljen a gépünk, mivel a túl erős szívó hatás könnyen tönkre teheti szőnyegünket.

Ha fél, hogy kárt tenne kézi csomózású szőnyegében, vagy nincs szabadideje, akkor bátran keressen fel minket!

Szakembereink garantáltan a legkíméletesebb eljárással végzik a kézi csomózású szőnyeg tisztítását és szabadítják meg a szennyeződésektől, az Ön otthonában.

Az ország hat megyéjében (Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Bács-Kiskun és Pest megye) és a fővárosban, egész évben, éjjel és nappal vállaljuk a kézi csomózású szőnyeg tisztítását.

Időpont egyeztetéshez hívjon bátran!

+36-30-428-84-27