Perzsa szőnyeg tisztítás

A perzsaszőnyeg exkluzív megjelenést kölcsönöz belterünknek, nem is csoda, hiszen elkészítési technikája a gondos kezeket és türelmet kíván.

De ahhoz, hogy csodás küllemét évekig megőrizze, a bánásmódnak is exkluzívnak kell lennie. Ügyeljünk arra, hogy nedvesség ne érje, még növényt se rakjunk a közelébe!

Ha bútor kerül rá, akkor a benyomódások elkerülése végett háromhavonta kicsit helyezzük őket arrébb, ügyelve arra, hogy a perzsaszőnyeg csomóiban ne tegyünk kárt. Remek ötlet, ha a bútoraink aljára filc vagy bőr darabot ragasztunk, így nem fogja felsérteni perzsaszőnyegünket.

A perzsa szőnyeg tisztításának is meg van a maga titka, a háztartási porszívóval történő tisztítás esetében a porszívót a lehető legalacsonyabb fokozaton használjuk, mindig a szál irányba tolva vagy húzva. Ha a perzsa szőnyeg tisztítása közben egy szál beakadna, akkor a porszívót leállítva, kézzel szabadítsuk ki a szálat.

A folt eltávolításánál az idő függvénye az, ami leginkább számít. lehetőség szerin, amint foltos lett a perzsaszőnyegünk, itassuk fel egy nedvszívó anyaggal, majd langyos vízzel a folt eltűnéséig tisztítsuk. Ügyeljünk rá, hogy a perzsa szőnyeg tisztítása során ne használjunk sok vizet, ugyanis a gyapjú hajlamos kinyúlni a sok nedvesség hatására.

A csomók közt felgyülemlett por és egyéb szennyeződés eltávolítására kérjünk fel inkább szakembert, ugyanis egy óvatlan mozdulat sajnos tönkre teheti az értékes szőnyeget. És mivel a gyapjú egy igen csak bosszantó állatka kedvenc tápláléka, havonta a szőnyeg hátoldalát is porszívóztassuk ki. Ezzel a módszerrel az esetleges molypetéken könnyen eltávolíthatjuk, megelőzve a kifejlődés után mértéktelen étvágyuk által okozott károkat.

Munkatársaink a perzsa szőnyeg tisztítása során a lehető legfinomabban bánnak értékével, de a szennyeződéseket azonban nem kímélik. Növényi habos technikánk segítségével kíméletlenül elbánunk a foltokkal, miközben a szőnyeget és a környezetet is óvjuk.

Vállalkozásunk a perzsa szőnyeg tisztítását a helyszínen végzi, kiszállási felár nélkül.
A növényi habos eljárásnak köszönhetően a perzsa szőnyeg tisztítása után fél napos száradási időt garantálunk, télen és nyáron, éjjel és nappal.

Hívjon minket bizalommal!

+36-30-428-84-27