Ülőgarnitúra tisztítás

Hacsak nem használunk valamilyen védőhuzatot, akkor a rendszeres ülőgarnitúra tisztítás sajnos elkerülhetetlen. Anyagtól, színtől és persze igénybe vételtől függően félévente legalább egyszer, de erős igénybevétel estén (háziállatok, kisgyermekek) havonta ajánlatos elvégezni az ülőgarnitúra tisztítását. Általában elegendő egy jobb porszívóval átmenni a felületen, hogy elérjük a kívánt hatást, de esetenként valamilyen folttisztítót is be kell vetnünk.

Sajnos nem egyszer fordult már elő, hogy a gyermek-, a házi kedvenc-, esetleg egy könnyebb este után a nem kívánt módon lett színes az ülőgarnitúránk. Ilyenkor, ha nem áll módunkban azonnal cselekedni, akkor más napra marad a feladat, amikor már a foltot is nehezebb kiszedni, és a gondos háziasszony egyéb, hallomás útján szerzett praktikákkal esik neki az ülőgarnitúra tisztításnak.

Persze léteznek jól bevált házi praktikák is, melyek károsodás okozása nélkül veszik ki a szennyeződéseket, például:

  • felszívódási időt nem hagyva a folyadéknak, azonnal felitatjuk egy nedves ronggyal, és finom dörzsöléssel kiszedjük a foltot.

Viszont az extrém megoldásokat és ötleteket inkább vessük el az ülőgarnitúra tisztítás során, mielőtt még nagyobb kárt okoznánk, mint amekkora a jelenlegi. Hiába gondoljuk, úgy hogy ha síkfelületről, munkalapról tökéletesen leoldja a zsírt egy vegyszer, nem biztos, hogy az ülőgarnitúra tisztításhoz is megfelelő lesz vagy, hogy a borotvahab nem csak a szőrtelenítésnél tesz csodákat.

Ha házilag végezzük el az ülőgarnitúra tisztítást, akkor nem árt tisztában lenne annak anyagával. Megkülönböztetünk:

  • zsenília,
  • mikroszálas,
  • zsákvászon,
  • textilbőr,
  • műbőr,
  • bőr,
  • valamint lemosható bútorszöveteket.

Nagyon fontos! Ha nem vagyunk tisztában az anyag fajtájával, akkor az ülőgarnitúra tisztítást bízzuk szakemberre.

Az alkalmazott folttisztító minősége is nagyban befolyásolhatja az ülőgarnitúra tisztítás eredményességét, a túlvegyszerezett tisztító szerek bár kiszedik a foltokat, de károsíthatják a bútorszövetet és fakíthatják a színt.

Vállalkozásunk minőségi, vegyszermentes bio tisztítószerek alkalmazásával ér el ragyogó eredményeket az ülőgarnitúra tisztítás terén. A bio tisztítószerek nem csak a bútorszövetet óvják, hanem az Ön és környezetében élők egészségét is, ugyanis nem okoznak allergiás reakciókat és nem áll fent a mérgezés veszélye sem.

A professzionális felszereléseinknek köszönhetően száradási garanciát is biztosítunk. Személyes tapasztalatom, hogy ez mennyire fontos ügyfeleink számára. Például egy kihagyhatatlan mérkőzés esetében, délelőtt elvégeztük az ülőgarnitúra tisztítást, délután ügyfelünk már javában szurkolhatott kedvenc csapatának.

Hívható telefonszám: +36-30-428-84-27