Matrac tisztítás

A pihentető alvás záloga a kényelmes és higiénikus matrac. Sokan bele sem gondolnak, hogy egy matracot is ugyan úgy takarítani kell, mint egy szőnyeget, pedig ha tudnák, hogy senki sem alszik egyedül!

Vajon kik lakhatnak a derekunk alatt?

Van az emberi szem számára egy láthatatlan világ, ahol olyan lények élnek, akikkel soha nem akarnánk találkozni életnagyságban.  Ilyenek például az atkák, akik matracokban és ágybetétekben lakva az elhalt emberi hámsejtekkel táplálkoznak, melyek az emésztés után ürülékként távoznak a matracunk belsejébe. Ezek a mikroszkopikus nagyságú ürülékek allergiát és asztmát is okozhatnak az arra hajlamos személyeknél.

Persze nem csak az atkák okozhatnak problémákat, az egyéb szennyeződések is kiváló táptalajként szolgálhatnak a különféle gombás megbetegedések számára. Mivel a nedves folyadék és az ideális hőmérséklet tökéletes katalizátorként működik, ezért saját egészségünk, valamint komfort kényelmünk megóvása érdekében a rendszeres matractisztítás elengedhetetlen.

Hogyan tarthatjuk tisztán ágybetéteinket?

A legjobb, ha matracunkat vagy ágybetétünket külön, mosható huzattal védjük. Ha folyadék kerül az ágyra, a lehető leggyorsabban itassuk fel, illetve mossuk ki a matrachuzatot.  Ha a nincsen matracvédő huzatunk, vagy ha már azon is átütött a folt, akkor az ágybetét tisztítását egy puha, természetes anyagot is tartalmazó ronggyal kezdjük el. Használhatunk az ágytisztításhoz folttisztítót vagy ecetet is. Utóbbi természetes mivolta révén talán jobb is, mint a vegyszeres folteltávolító, mivel nem roncsol, és nem okoz allergiás reakciókat, valamint a matrac szagtalanítását is elvégzi egyben. Az átdörgölés után a matracot hagyjuk fél órán keresztül száradni, majd egy vizes ronggyal távolítsuk el az ecetet vagy a folttisztítót. Ezután, hagyjuk, hogy teljesen megszáradhasson az ágybetét. Fontos, hogy a fekhelyünk újbóli használat előtt tökéletesen kiszáradjon, így kerülve el az esetleges gombásodások kialakulását. Ha van rá lehetőségünk, a matracot a friss levegőn, napfényben szárítsuk, mivel így illata friss lesz, valamint kihasználhatjuk a nap éltetősugaraink jótékony, baktériumölő hatását is.

Az ágybetétben élő atkákat sajnos soha sem tudjuk véglegesen száműzni a fekhelyünkből, mivel mi magunk is folyamatosan termeljük az elhalt hámsejteket, így teremtve meg számukra a tökéletes környezetet. Persze a reklámok megpróbálják elhitetni velünk, hogy vannak 100%-os atka mentességet biztosító ágybetétek, matrachuzatok és ágyneműk, de ezt sajnos semmi sem garantálja. Viszont a rendszeres matractisztítással számuk lényegesen lecsökkenthető, de soha meg nem szüntethető, mivel több millió atkáról beszélünk. A két –három havonta történő átporszívózás valamelyest javít a helyzeten, de azt ne feledjük, hogy egy átlagos háztartási porszívó csak pár centiméter mélységig fejti ki hatását. A legjobb, ha professzionális gépet alkalmazunk a matractisztítás során, mely akár 35 cm-t is képes átszívni.

A matractisztítást évente minimum kétszer ajánlatos elvégezni!

 

Miért válasszon minket, ha matractisztításról van szó?

  • Az ágybetét és matractisztítást kizárólag professzionális, és maximálisan hatékony Kirby takarító gépekkel végezzük, ami akár 35 cm-es matracot is képes átszívni.
  • A rekamiék, kanapék és fekhelyek folt eltávolítása során bio tisztítószereket alkalmazunk, mely nem okoz allergiás reakciókat.
  • Mert vállalkozásunk tagja a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének, ahol kifogástalan matractisztítási tevékenységet folytatunk a szállodák számára.
  • Magánszemélyek részére a matractisztítást saját otthonukban vállaljuk, nem kell Önnek cipelni a súlyos ágybetéteket.
  • Az ország hat megyéjében, megyeszékhelyenkénti kirendeltséggel állunk ügyfeleink rendelkezésére a nap 24 órájában. (Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Bács-Kiskun és Pest megye)
  • A matractisztítási szolgáltatásunka száradási garanciát is vállalunk, ami fél nap.

Telefonos előegyeztetés szükséges, hívható telefonszámunk:

+36-30-428-84-27